Urnen

Urnen als bron van troost

Is een dierbare onlangs overleden en ben je op zoek naar een mooie manier om hem of haar te eren? Met bijzondere urnen bewaar je het as van de overledene. Deze kan een mooi plekje bij jou thuis of op een urnengraf krijgen. Het missen van een dierbare is niet gemakkelijk, maar voor velen bieden urnen een schrale troost. Zo is jouw dierbare toch altijd nog een beetje bij je. Je wilt natuurlijk voor een mooi aandenken gaan waarmee je iemand op een bijzondere manier eert. Door met zorg de juiste urn uit te kiezen, geef je jezelf iets waar je met een goed gevoel naar kan kijken wanneer je het even moeilijk hebt.

Gevarieerd aanbod urnen

Wanneer je op zoek bent naar de juiste urnen, zul je merken dat er veel keuze is. Er zijn talloze verschillende soorten urnen op internet te verkrijgen. Het klinkt misschien vreemd om dit via internet te bestellen, maar eigenlijk biedt het vele voordelen. Tijdens een uitvaart komt er al behoorlijk wat op je af. Praktische dingen die geregeld moeten worden, gezelschap die het moeilijk heeft en je eigen rouwproces. Wel zo fijn als de keuze voor een urn je gemakkelijk wordt gemaakt. Online kan je eenvoudig navigeren tussen de urnen waar jij naar op zoek bent. Zo filter je op jouw prijsklasse en bijvoorbeeld het soort materiaal waar je naar op zoek bent. Deze wordt gewoon bij jou thuis of op het crematorium afgeleverd, zodat deze voor jou gevuld kan worden met het as. Op deze manier heb je zelf verder zo min mogelijk zorgen, en krijg je de ruimte om zelf het verdriet een plekje te gaan geven.

Tips voor het vinden van de perfecte urn

Het uitkiezen van de juiste urn is heel persoonlijk. Het kan dan ook geen kwaad om goed de tijd te nemen om een geschikte urn uit te kiezen. Het is namelijk niet een keuze die je regelmatig maakt. Door verschillende urnen te bekijken, krijg je een gevoel wat bij jou past. Een urn zal waarschijnlijk een prominente plek in jouw woon(ruimte) innemen, waardoor je deze met zorg uit wilt kiezen. Je wilt natuurlijk niet achteraf denken: ‘Had ik toch maar die ene genomen’. Door verschillende urnen tegen elkaar af te wegen, blijft vanzelf de urn over die het beste bij jou past. Twijfel je nog? Vraag dan bij mensen die jou goed kennen wat ze van de urnen vinden. Zo kom je er vanzelf achter wat de beste keuze is om jouw dierbare te herdenken.

Andere manieren om as te bewaren

Wanneer je naast urnen, ook een andere manier zou willen om je geliefde te herdenken, zijn er voldoende andere mogelijkheden. Met assieraden zorg je dat een klein gedeelte van de as in een mooi sieraad wordt geplaatst. Deze sieraden zijn er speciaal voor gemaakt met een klein compartiment waar een beetje as in bewaard wordt. Zo draag je bijvoorbeeld een ashanger met vingerafdruk en as bij je, of heb je een armband met asbedel waar je de as van jouw dierbare mee bewaart. Op deze manier zorg je voor een mooi aandenken, een sieraad met inhoud!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *