Wat zijn nou eigenlijk polyfenolen?

Het woord polyfenolen zelf heb je waarschijnlijk wel eens horen vallen. Maar wist je toen ook wel wat het betekende of was het een dik vraagteken? Niet veel mensen weten het maar toch is het belangrijk om te weten wat het is. In deze blog lees je alles over wat het is en waar het goed voor is!

Wat zijn polyfenolen?

Polyfenolen zijn stoffen die in voeding zitten die je gunstig zijn voor je lichaam. Polyfenolen zijn chemische stoffen die verdeeld zijn in drie verschillende groepen: Tannine, lignine en flavonoïden. Polyfenolen staan het meest bekend om de antioxiderende en ontstekingsremmende functie. Ook zorgen ze voor vermindering van slechte cholesterol in het lichaam, dit kan het risico op hart- en vaatziektes aanzienlijk verminderen! Beschermen de lichaamscellen tegen vrije radicale en vertragen de verbranding in de cel.

Polyfenolen zijn alleen te vinden in plantaardige voedingstoffen zoals groenten en fruit zoals bijvoorbeeld: Bessen, uien, broccoli, appels en peren maar ook in olijfolie, granen, pure chocola, thee of zelfs in rode wijn. Polyfenolen zijn aanwezig in wijn doordat deze gemaakt worden van rode druiven, in rode druiven zijn meerdere polyfenolen aanwezig. Wel is het zo dat je heel veel rode wijn zou moeten drinken om genoeg polyfenolen binnen te krijgen, dus het is beter om het via andere voedingsstoffen binnen te krijgen. Polyfenolen vind je ook in kruiden zoals bijvoorbeeld kurkuma, het is bekend dat kurkuma goed voor je is maar wist je dan ook dat daar polyfenolen in zaten?

Alternatieven om polyfenolen binnen te krijgen

Stel je voor dat je eigenlijk geen tijd hebt om elke dag een theetje te drinken of vind je bepaalde groentes helemaal niet lekker lees dan over Benfida die allemaal supplementen verkoopt die polyfenolen en andere cruciale voedingsstoffen op een alternatieve manier aanbiedt. Ideaal dus voor als je je lichaam alle voedingsstoffen wilt bieden maar niet de behoefte hebt om je voedingsschema daar helemaal op aan te passen. Ook handig als je een ontsteking hebt en je toch net iets extra polyfenolen in wilt nemen om een ontstekingsremmende werking te hebben op een natuurlijke manier.

Benfida heeft alleen maar natuurlijke vegan supplementen en zijn dus veilig voor gebruik, klinkt alleen maar goed toch?! Elk potje dat over Benfida verkoopt bevat verschillende soorten vitamines en hebben verschillende doeleinden, zo heb je altijd iets voor jou doel en koop je nooit iets overbodigs. In elk potje met supplementen zit een hoge concentratie van de vitamines die je nodig hebt. De dosering die bij jou past is dus altijd genoeg voor je lichaam en hoef je er niet nog aangepaste voeding bij te hebben die jou nog die extra polyfenolen geeft, de supplementen zijn voldoende! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *