Uw suikergebruik eenvoudig beperken

 

In heel veel producten ontkom je er niet aan. Er zit gewoonweg ontzettend veel suiker in. Voor sommige producten is dit wel algemeen bekend, zoals frisdranken, maar voor andere producten zult u schrikken als u op het etiket kijkt hoeveel suiker erin zit.

 

Neem bijvoorbeeld ontbijtproducten zoals cornflakes of cereals. Deze bevatten al snel 20g suiker per 100g. U denkt een gezond ontbijt te hebben maar het zit toch boordevol suiker. Maar ook aan producten zoals rode kool wordt veel suiker toegevoegd. Onopgemerkt krijgt u op deze manier behoorlijk veel suiker per dag binnen.

 

Bovendien bevat suiker geen vitaminen of mineralen. Toegevoegde suiker is dan ook alleen bedoeld voor een zoete smaak.

 

Door op te letten in de supermarkt wat u koopt, kunt u de producten kiezen die minder suiker bevatten. Toch valt dat soms niet mee. Pas vooral ook op met lightproducten. Het is geen gegeven dat lightproducten minder suiker bevatten. Het kan soms zelfs zo zijn dat deze meer suiker bevatten dan de originele variant. Dit komt door de regelgeving zodat de toevoeging light niks over de suikers zegt.

 

Gebruik eens een natuurlijk alternatief!

 

De oplossing is zelf uw gerechten bereiden zodat u zelf kunt bepalen hoeveel suiker u erin verwerkt. Of beter nog, helemaal geen suiker. Heeft u toch liever een zoete smaak voor uw gerechten, overweeg dan eens een alternatief. Er bestaan voldoende natuurlijke zoetstoffen die veel minder of geen calorieën bevatten en bovendien de bloedsuikerspiegel niet beïnvloeden.

 

Zo zijn er bijvoorbeeld de producten van Natural Sweet. Hier vindt u onder anderen de producten van Sukrinen ook de Green Sugar producten.

 

Sukrin gebruikt als zoetstof erythritol. Dit is een natuurlijke vervanger voor suiker met een zoetheid die 30% lager ligt dan suiker. Daartegenover staat wel dat dit product geen calorieën bevat en bovendien ook geen invloed heeft op de bloedsuikerspiegel. Ook zijn er producten waar er een klein percentage stevia aan wordt toegevoegd. Op deze manier is de zoetheid gelijk aan die van suiker maar bevat het nog steeds geen calorieën en heeft het geen invloed op de bloedsuikerspiegel.

 

Green Sugar, het smaakvolle natuurlijke alternatief voor suiker

 

Green Sugar is ook een mix van erythritol en stevia. Door de uitgekiende samenstelling is er een product ontwikkeld met de smaak en textuur van traditionele suiker, maar zonder de calorieën. Bovendien spaart het uw gebit en heeft geen verslavingseffect zoals gewone suiker wel heeft. Het bevat ook geen koolhydraten zoals suiker wel heel veel koolhydraten bevat.

 

Beide producten kunt u gebruiken om mee te bakken en koken. U kunt het echter ook simpelweg gebruiken in de koffie of thee. De producten zijn ook beschikbaar in handige sticks die u gemakkelijk overal mee naartoe kunt nemen.

 

Natuurlijke suikers zijn een simpel en doeltreffend alternatief om eenvoudig uw suikergebruik terug te dringen. En op langere termijn zal uw lichaam u hier zeer dankbaar voor zijn.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *