Personal trainer opleidingen: begin je nieuwe baan vol zelfvertrouwen

Ben jij je aan het oriënteren op het gebied van personal trainer opleidingen? Dan heb je vast gezien dat er veel keuze is. En dat terwijl je in principe ook gewoon zonder opleiding als personal trainer aan de slag mag. Toch zijn er een aantal redenen waarom het volgen van tenminste een basiscursus altijd een goed idee is. En nadat je je basis personal trainer opleidingen gevolgd hebt, kun je alle kanten op. Jij gaat vast een zeer afwisselende carrière tegemoet, maar hoe begin je daaraan?

Verschillende personal trainer opleidingen

Er worden een aantal verschillende personal trainer opleidingen aangeboden. De meest bekende zijn Fitnesstrainer A en B. Als je deze twee opleidingen hebt afgerond (ze vullen elkaar aan) dan ben je perfect in staat om elke cliënt die contact opneemt aan een op maat gemaakt fitnessplan te helpen. Het is belangrijk dat je een goede school kiest voor je opleidingen. Let dan op de volgende punten.

  • Kies niet voor een training die enkel online gedaan wordt. Het theoriegedeelte kan mogelijk online gevolgd worden, maar je wilt ook praktijkervaring opdoen. Kies dus voor een cursus die in de sportschool gegeven wordt, of waar een stage aan verbonden is.
  • Neem een gecertificeerde sportschool aan die cursussen aanbiedt die zijn goedgekeurd door alle belangrijke instanties. Alleen dan betekent je diploma iets en weet je zeker dat je de beste training ontvangt.
  • Een goede mix van theorie en praktijk. Goede personal trainer opleidingen bestaan voor de helft uit theorie en de helft uit praktijk. Je kunt alles wat je leert direct toepassen en uitproberen.

Waarom is een opleiding belangrijk?

We hebben al even aangegeven dat het volgen van personal trainer opleidingen een goed idee is. En dat heeft goede redenen. Allereerst wil je je cliënten zo goed mogelijk kunnen helpen. Jij neemt beslissingen over hun gezondheid en dat wil je niet doen zonder de juiste achtergrond. Vervolgens zal je met deze diploma’s sneller een baan vinden en meer klanten werven. Mensen betalen graag iets meer voor personal trainers met de juiste achtergrond en opleiding. En als laatste verzorgen goede personal trainer opleidingen voor jou een perfecte overgang naar het werken in de praktijk. Je wordt langzaam geïntroduceerd in het vak en dat met ondersteuning en begeleiding. Heb je je opleidingen afgerond, dan ben jij er klaar voor.

Jouw mogelijkheden als personal trainer

De meeste mensen beginnen na hun personal trainer opleidingen te werken in loondienst bij een sportschool. Dat levert zekerheid op en de mogelijkheid om meer te leren en jezelf te ontwikkelen. Daarna gaan sommigen verder als freelancer en dan heb je daar al de nodige vaste klanten voor verzameld. Weer anderen leren verder en specialiseren zich. Je kunt je bijvoorbeeld volledig richten op gewichtsverlies en dan fitness, gezonde voeding en het ontwikkelen van je juiste mindset met elkaar combineren. Of je kunt je richten op mensen die moeten revalideren of die een marathon willen kunnen lopen. Met jouw diploma’s op zak kun je alle kanten op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *