Het detoxen van jouw lichaam

 

Tegenwoordig zijn er heel veel manieren om je lichaam te detoxen en misschien vraag je je wel af of dit wel gezond voor je is. Een goede reiniging van je lichaam kan je helpen om beter gezondheidsvoordelen te behalen. Om zo’n resultaat te bereiken is het belangrijk een gezonde levensstijl op te bouwen en dit kan door middel van een eenvoudige detox-programma.

Meer dan alleen detoxen

Detoxen is meer dan alleen je lichaam ontgiften, namelijk je concentreren op voedsel en zorgen dat je voldoende vitamines binnenkrijgt en ook voor voldoende lichaamsbeweging. Detoxen houdt in dat je je levensstijl op een hoger niveau tilt, dus zorg dat je voldoende nachtrust binnen krijgt, kies bijvoorbeeld voor een groene thee in plaats van koffie, doe meer aan lichaamsbeweging en meer. Elke dag alleen maar leven op een paar groene smoothies is niet gezond en wordt ook afgeraden. Kies juist voor gezonde maaltijden en probeer niet te snacken tussendoor.

Leer mediteren of doe aan yoga

Andere manieren om een betere levensstijl te creëren is om stress onder controle te krijgen. In deze drukke wereld waarin we nu leven is stress iets waar we dagelijks mee te maken hebben. Daarom kan het gezond zijn om te leren mediteren of mee te doen aan een aantal yoga lessen. Zo leer je je innerlijke zelf kennen en ook manieren om de stress te baas te zijn. Een win-win dus. Stress is namelijk niet alleen erg vervelend, maar kan ook vervelend gezondheidsrisico’s met zich meebrengen zoals een burn-out, hartklopping, paniekaanvallen en dergelijke.

Kies vaker voor jezelf

Het klinkt misschien een beetje raar, maar het is goed om ook een keer voor jezelf te kiezen en ook een dagje voor jezelf te nemen. Maak bijvoorbeeld een wandeling door de natuur, ga naar een spa of wellness centrum bijvoorbeeld naar Thermenbussloo en verwen jezelf met een heerlijke massage. Door wat vaker voor jezelf te kiezen kan je er sneller en weer langer tegenaan op werk.

Detoxen is dus meer dan alleen op een korte termijn jezelf te ontgiften, maar ook te kijken naar je levensstijl en hoe je die kunt verbeteren.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *