Dingen die je kunt doen om je alcoholverslaving onder controle te krijgen

Hieronder staan ​​enkele eenvoudige dingen die je kunt doen om je alcoholverslaving onder controle te krijgen. Je wilskracht is sterk, maar je verlangens moeten worden overwonnen. Daarom is het belangrijk dat je nu handelt. Het kan zijn dat je weer in hetzelfde patroon terechtkomt als voorheen. In plaats daarvan willen we dat je enkele belangrijke veranderingen in je levensstijl aanbrengt die je zullen helpen nuchter en nuchter te blijven.

Blijf uit de buurt van drank

Hoewel het verleidelijk is om uit te gaan en te feesten nadat je een tijdje clean bent geweest, moet je je verzetten. Als je nuchter wilt blijven, moet je er een gewoonte van maken om uit de buurt van drank te blijven. De waarheid is het enige dat erger is dan drinken, is helemaal niet drinken.

Zoek de hulp die je nodig hebt

Als je klaar bent om te stoppen met drinken maar nog steeds naar alcohol hunkert, moet je de juiste behandeling vinden om je te helpen. Als je wilt stoppen, heb je professionele hulp nodig. Denk bijvoorbeeld aan een afkickkliniek. Je hoeft je hier helemaal niet voor te schamen, want je bent niet de enige met deze problemen.

Train je hersenen

Je brein is je grootste bondgenoot. Net als elke andere spier wordt hij moe als hij niet wordt gebruikt. Je moet je brein trainen om aan geen drank te denken. Je hoeft geen gekke geheugensteun te lezen of uit je hoofd te leren. Denk er maar aan elke keer dat je naar alcohol hunkert. Als je merkt dat je aan alcohol denkt, zeg dan tegen jezelf: “Ik wil een gelukkig en voldaan leven leiden zonder alcohol.”

Bron: connection-sggz

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *