5 tips van de tandarts voor een gezond gebit

Iedereen wil een mooie en gezonde glimlach hebben, maar er is meer nodig dan twee keer per dag je tanden poetsen om die te onderhouden. Hier zijn vijf tips van de beste tandarts in Zoetermeer die je kunnen helpen om je glimlach er op zijn best uit te laten zien!

Twee keer per dag poetsen

Ten eerste is het belangrijk om je tanden twee keer per dag twee minuten per keer te poetsen. Zorg ervoor dat je een tandpasta met fluoride gebruikt en zachte ronddraaiende bewegingen maakt bij het poetsen. Het is ook belangrijk om één keer per dag te flossen, omdat dit helpt bij het verwijderen van voedselresten tussen je tanden en langs de tandvleesrand. Deze twee dingen zijn essentieel om gaatjes en tandvleesproblemen te voorkomen.

Bezoek regelmatig de tandarts

Ten tweede zijn regelmatige bezoeken aan de tandarts noodzakelijk voor het behoud van een goede mondgezondheid. Je moet minstens twee keer per jaar naar de tandarts: één keer voor een reguliere controle en één keer voor een professionele reiniging. Zo kun je eventuele problemen vroegtijdig opsporen voordat het ernstige problemen worden. Professionele schoonmaakbeurten helpen ook de opbouw van tandplak te voorkomen, wat kan leiden tot tandsteen en andere problemen.

Let op wat je eet en drinkt

Ten derde: let op wat je eet en drinkt! Suikerhoudende snacks en dranken kunnen je tanden na verloop van tijd beschadigen, dus het is belangrijk om ze te beperken of helemaal te vermijden als dat mogelijk is. Ook zuur voedsel zoals citrusvruchten moet je vermijden, omdat dit na verloop van tijd het glazuur kan aantasten en de tanden kan verzwakken. Kies in plaats daarvan voor voedingsmiddelen die rijk zijn aan calcium, zoals zuivelproducten of bladgroenten zoals boerenkool, omdat deze gezonde botten en tanden bevorderen.

Snack niet teveel

Ten vierde, probeer niet te veel te snacken gedurende de dag, omdat dit je risico op gaatjes kan vergroten, omdat er minder speeksel in je mond is tijdens het snacken dan wanneer je normaal maaltijden eet. Als je toch een tussendoortje nodig hebt, houd het dan bij knapperig fruit of groenten zoals appels of wortels in plaats van suikerhoudende lekkernijen of bewerkte snacks zoals chips of crackers, want die bevatten minder calorieën en suiker en dat is beter voor je tanden.

Drink voldoende water

Vergeet ten slotte niet om veel water te drinken! Water helpt bij het wegspoelen van etensresten die tussen je tanden kunnen gaan zitten, dus zorg ervoor dat je de hele dag door voldoende drinkt (ongeveer 8 glazen per dag). Water drinken helpt ook om bacteriën uit je mond te spoelen, waardoor het risico op gaatjes en andere tandproblemen op de lange termijn afneemt.

Het verzorgen van onze glimlach is van vitaal belang voor het behoud van een goede mondgezondheid in het algemeen en het volgen van deze vijf tips van de tandarts kan ervoor zorgen dat we onze parelwitte tanden er op hun best uit laten zien! Of het nu gaat om twee keer per dag twee minuten poetsen, het beperken van suikerhoudende snacks/drankjes, regelmatig naar de tandarts gaan of veel water drinken – door al deze stappen in overweging te nemen zullen we in korte tijd een optimale mondhygiëne kunnen bereiken!

Meer informatie vind je op: https://www.praktijkvonbruckenfock.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *